De smukke rubiner, der gemmer sig i de besværlige hinder |
Jeg har lavet sirup af mange forskellige frugter, men når vinteren banker på døren er det granatæble-sirup, der simrer på komfuret - gerne i kombination med vanilje, der jo klæder stort set alt! (også det salte køkken, men mere om det en anden gang)
men det er arbejdet værd! Og smukke er de, når de er blevet befriet |
det endelige resultat. En syrlig/sød sirup med små vaniljeprikker - mums! |
Granatæblesirup med vanilje
2 flasker
½ l vand
4 vaniljestænger
4 granatæbler
600 g sukker
evt. Atamon til skylning af flasker
- vaniljestængerne flækkes og kornene skrabes ud. Bland kornene med lidt af sukkeret, hvilket løsner kornene fra hinanden, så de fordeles bedre
- flæk granatæblerne ved at skære rundt om "maven", pil kernerne ud*
- bland vand, vanilje (både korn og de tomme stænger), sukker og granatæblekerner i en gryde, der koges i ca. 5 minutter til alt sukkeret er opløst og kernerne har afgivet størstedelen af saften
- si granatæblekernerne fra og kom dem på de skoldede flasker, hæld saften tilbage i gryden
- kog saften ind til en sirup - man kan selv beslutte hvor tyk. Brug en fugtig pensel til at "børste" siden af gryden, så alle vaniljekornene kommer ned i siruppen
- hæld siruppen på flaskerne og luk dem med det samme
*det er lidt af et pillearbejde og man får meget lyserøde fingre, for saften farver helt vildt meget
Ingen kommentarer:
Send en kommentar