![]() |
Stakkels blomster, 15 grader, regn og blæst, ikke det de er blevet vant til! |
Jeg har efterhånden afprøvet en del opskrifter, men man går aldrig helt galt i byen med Chocolate Chip Cookies, og min go-to opskrift er denne. Boghvedens let bitre, nøddeagtige smag giver en ekstra dimension til smagen og man kan lige så godt lave fuld portion med det samme - tro mig, de får hurtigt ben at gå på!
![]() |
Så kan regnen og blæsten bare komme an! |
Chocolate Chip Cookies
(Inspireret af Vanilla Garlic)
Ca. 50 stk*.
280 g mel
80 g boghvedemel**
1 tsk salt
3/4 tsk bagepulver
225 smør
200 farin
160 g sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
300 g chokolade, hakket
200 g nødder, hakket
- Smør, sukker, farin og vanilje piskes til det bliver lyst.
- Æggene piskes i ét af gangen, pisk grundigt imellem
- Tilsæt salt og bagepulver og pisk igen.
- si melet (både boghvede og hvedemel) i massen under omrøring.
- tilsæt nødder og chokolade
- Del dejen i 2 eller 4 klumper. Rul hver klump på en let melet overflade så der bliver lavet en lille rulle i den størrelse man ønsker sine cookies i
- pak hver rulle ind i køkkenfilm eller bagepapir og kom dem i fryseren, gerne i et døgns tid.
- når de skal bages, sættes ovnen på 180, dejrullerne tages ud af fryseren, og skæres i skiver, ca. 3 mm tykke. Skiverne placeres på bagepapir med god afstand - de udvider sig en smule under bagningen.
- bages i ca. 10 minutter til de er let brune
*I modsætningen til vores amerikanske venner, foretrækker jeg faktisk, at mine cookies ikke er for store, en diameter på ca. 6 cm giver cookie nok til at blive tilfreds, men man bliver ikke træt af den. Men det kan man jo selv bestemme.
** hvis man ikke har lyst til at bruge boghvedemel, kan det erstattes af fuldkorns hvede- eller speltmel eller bare bruge almindeligt hvedemel til det hele, men jeg synes man bør forsøge mindst én gang med boghvedemelet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar