mandag den 8. juli 2013

Jordbærclafoutis

Små, velsmagende juveler
Er der noget mere sommerligt end jordbær? duften, smagen og synet af dem bringer alle barndommens sommerminder frem.
Intet slår et friskplukket, solvarmt jordbær, men når man bor inde i byen er det ikke altid det er muligt, heldigvis får butikkerne heromkring friske forsyninger dagligt, så vi kan få dækket vores behov.

I går var jeg så heldig, at min Irma havde fået lidt for mange jordbær hjem, så jeg kunne få en masse til en god pris. Vi spiste så mange vi kunne, og resten brugte jeg til denne jordbærclafoutis.
Clafoutis, tænker I måske, er det ikke normalt noget med kirsebær? og jo, det er det, og det er den ultimative mormordessert - jeg ser det lidt som deres svar på mormors rødgrød. Det er altid farligt at ændre på noget meget traditionelt, men den fungerede overraskende godt med jordbær. Bagningen bragte sødmen og syrligheden ekstra frem, og det gjorde ikke noget, at bærrene var lidt bløde inden de blev bagt. En perfekt måde at bruge de ekstra bær på.
Og så er mandler og
jordbær så gode venner

Opskriften har jeg fundet på Chocolate & Zucchini, men da vi kun er 2 i vores husholdning (og jeg ikke havde så mange bær tilbage) skalerede jeg opskriften ned, så det passede. Det er virkelig nemt at lave, og så er jeg vældig begejstret for opskrifter, der kræver så få skåle- jeg hader nemlig at vaske op!

Jordbær-clafoutis
(fra Chocolate & Zucchini)
til 2 personer

20 g smør
200 g jordbær, rensede, tørrede og skåret i halve eller kvarte
25 g mel
15 g mandler, smuttede
35 g sukker
1 tsk maizena
1 æg
60 ml mælk = 4 spsk

- Smør et 10 cm. stort ildfast fad eller 2 små ramekiner med lidt af smørret. Fordel jordbærrene i et enkelt lag
- resten af smørret smeltes
- Mel og mandler blendes til ens konsistens. Sukker, maizena og salt tilsættes og der blendes kort igen. Ægget tilsættes og dejen blendes igen. Til sidst tilsættes det smeltede smør og mælken og blend indtil en ensartet masse, meget lig pandekagedej
- Dejen hældes over jordbærrene og bages ved 180 grader i 35-40 minutter, indtil clafoutis'en er luftig og gennembagt.
- køles til stuetemperatur. Kan serveres med lidt flødeskum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar