lørdag den 31. maj 2014

Amerikanske pandekager med ricotta og lime


Noget af det bedste ved at være færdiguddannet er, at man kan holde fri med god samvittighed - selvom der altid er et eller andet, der bør ordnes (det er hårdt at være voksen ind i mellem), er det en utrolig befrielse ikke også at have jeg ved ikke hvor mange tykke bøger og artikler liggende og råbe på opmærksomhed. Men selv som studerende har vi gjort meget ud af at holde fri i weekenden - ikke hele dagen, men mindst en morgen.
Weekendmorgener er nemligt skabt til hygge, hvad enten det er brunch med vennerne eller en stille formiddag med kæresten og avisen eller en (ikke spor studierelevant) bog.

Og til dette er disse pandekager perfekte. Mælken er erstattet af ricotta, så de små, buttede amerikanske pandekager med et hint af lime bliver ekstra fluffy og lækre. De kan spises med smør og ahornsirup the traditional way, men man kan også bruge friske bær eller som i den oprindelige opskrift lave en blåbær-sauce til.

Hvad enten man er til det ene eller det andet, er de et skønt indspark på weekend-morgenbordet, så er man klar til hvad dagen byder på.

Amerikanske pandekager med ricotta og lime
ca. 12 små pandekager

85 g hvedemel
1,5 spsk sukker
1 tsk bagepulver
et nip salt
100 g ricotta ost
2 æg
50 ml friskpresset limesaft*
skal fra 1 usprøjtet lime*
½ tsk rapsolie

- de tørre ingredienser (mel, sukker, bagepulver, salt) blandes i en skål og piskes let med et piskeris for at fjerne klumper
- resten af ingredienserne (ricotta, æg, limeskal og -saft, olie) kommes i en anden skål og piskes grundigt
- tilsæt melblandingen og vend den forsigtigt i dejen. Dette resulterer i en ret tyk dej, som kan bruges med det samme eller hvile en halv times tid på køl
- pandekagerne bages i smør på en pande, ca. 2 minutter pr side.
Jeg bruger knap ½ dl pr. pandekage


Og så skal der guffes 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar