torsdag den 18. oktober 2012

Efterår = the tidJeg har et noget ambivalent forhold til efteråret... På den ene side så er jeg dybt ulykkelig over at skulle sige farvel til sommeren, jeg hader kulde, regn og blæst og har desværre en tendens til vinterdepression, der begynder at snige sig ind på mig i takt med at dagene bliver kortere.
På den anden side findes der jo næsten ikke noget smukkere end efteråret - træerne klæder sig i de smukkeste flammefarver, som stråler mod en blå himmel.
Efterårsaftensol på bær - det er da også meget pænt...
Og selvom jeg elsker sommerens væld af frugt og grønt, kan jeg heller ikke stå for sæsonskift - og efteråret byder jo på et væld af skøn mad - æbler, pærer, rødbeder, jordskokker, græskar osv.

De kolde dage kalder også på hygge under tæppet med en god bog og en kop dampende varm the. Jeg bryder mig ikke om smagen af kaffe, men har til gengæld valgt at kaste min kærlighed på theen, som med sine mange, vidunderlige smagsvariationer giver mig en daglig dosis glæde - og selvom jeg også drikker the om sommeren, kommer det nu især til sin ret i de koldere måneder.

Et lille udvalg af the
For tiden er mine yndlingsthe'er begge fra hjembragt fra Paris*. Vi har også nogle rigtig gode og lækre thebutikker i København, men traditionen for at drikke the er større i Paris og dermed er kvaliteten og udvalget i top, og så er det jo heller ikke dårligt at et besøg i butikkerne er en oplevelse i sig selv. Mariage Frères er nok en af de mest kendte the-handler i verden, og utrolig traditionsrig! Butikkerne er hyggelige og gammeldags indrettet, og man kan rigtig snuse rundt og forsøge at beslutte sig til, hvilken the, der skal med hjem på hylden - og så er bøtterne bare nuttede! Små, sorte, buttede og emmende af tradition.
Le Palais des Thés er en helt anderledes oplevelse, men ikke mindre skøn. Butikken er meget moderne og stilistisk indrettet, nærmest zen. Deres bøtter er også skønne, men en helt anden stil - høje, slanke cylindre, som passer perfekt ind på enhver hylde
Mine favoritter for tiden er:
Thé du Hammam fra Le Palais des Thés - en grøn the med roser, dadler og orangeblomstvand, der smager sødt og dejligt
Nil Noir fra Mariage Frères - en sort the med citrus og kornblomst

Så nu kan efteråret bare komme an - jeg har fundet tæpperne frem og varmet vandet

*Delikatessehuset på Godthåbsvej fører the fra Le Palais des Thés - det står godt nok ikke på hjemmesiden, men de har dem altså i vinduet
T-Magi på Strandvejen fører the fra Mariage Frères - jeg har endnu ikke besøgt den, men det lyder som et sted, der er værd at smutte forbi, hvis man er i området

Ingen kommentarer:

Send en kommentar