tirsdag den 6. november 2012

Granatæblesirup

Sirup er en fast bestanddel i mit køkken - og det bliver især brugt til at dryppe over yoghurt som et lille syrligt/sødt indslag til morgenmaden eller eftermiddagssnacken.

De smukke rubiner, der gemmer sig i de besværlige hinder

Jeg har lavet sirup af mange forskellige frugter, men når vinteren banker på døren er det granatæble-sirup, der simrer på komfuret - gerne i kombination med vanilje, der jo klæder stort set alt! (også det salte køkken, men mere om det en anden gang)
men det er arbejdet værd! Og smukke er de, når de er blevet befriet
Fremgangsmåden er enkelt - og stort set som alle andre typer sirup, bortset fra jeg beholder kernerne, der giver et sødt knas i siruppen.

det endelige resultat. En syrlig/sød sirup med små vaniljeprikker - mums!

Granatæblesirup med vanilje
2 flasker

½ l vand
4 vaniljestænger
4 granatæbler
600 g sukker
evt. Atamon til skylning af flasker

- vaniljestængerne flækkes og kornene skrabes ud. Bland kornene med lidt af sukkeret, hvilket løsner kornene fra hinanden, så de fordeles bedre
- flæk granatæblerne ved at skære rundt om "maven", pil kernerne ud*
- bland vand, vanilje (både korn og de tomme stænger), sukker og granatæblekerner i en gryde, der koges i ca. 5 minutter til alt sukkeret er opløst og kernerne har afgivet størstedelen af saften
- si granatæblekernerne fra og kom dem på de skoldede flasker, hæld saften tilbage i gryden
- kog saften ind til en sirup - man kan selv beslutte hvor tyk. Brug en fugtig pensel til at "børste" siden af gryden, så alle vaniljekornene kommer ned i siruppen
- hæld siruppen på flaskerne og luk dem med det samme


*det er lidt af et pillearbejde og man får meget lyserøde fingre, for saften farver helt vildt meget


Ingen kommentarer:

Send en kommentar