| De smukke rubiner, der gemmer sig i de besværlige hinder |
Jeg har lavet sirup af mange forskellige frugter, men når vinteren banker på døren er det granatæble-sirup, der simrer på komfuret - gerne i kombination med vanilje, der jo klæder stort set alt! (også det salte køkken, men mere om det en anden gang)
| men det er arbejdet værd! Og smukke er de, når de er blevet befriet |
| det endelige resultat. En syrlig/sød sirup med små vaniljeprikker - mums! |
Granatæblesirup med vanilje
2 flasker
½ l vand
4 vaniljestænger
4 granatæbler
600 g sukker
evt. Atamon til skylning af flasker
- vaniljestængerne flækkes og kornene skrabes ud. Bland kornene med lidt af sukkeret, hvilket løsner kornene fra hinanden, så de fordeles bedre
- flæk granatæblerne ved at skære rundt om "maven", pil kernerne ud*
- bland vand, vanilje (både korn og de tomme stænger), sukker og granatæblekerner i en gryde, der koges i ca. 5 minutter til alt sukkeret er opløst og kernerne har afgivet størstedelen af saften
- si granatæblekernerne fra og kom dem på de skoldede flasker, hæld saften tilbage i gryden
- kog saften ind til en sirup - man kan selv beslutte hvor tyk. Brug en fugtig pensel til at "børste" siden af gryden, så alle vaniljekornene kommer ned i siruppen
- hæld siruppen på flaskerne og luk dem med det samme
*det er lidt af et pillearbejde og man får meget lyserøde fingre, for saften farver helt vildt meget
Ingen kommentarer:
Send en kommentar